El liorzh / Au jardin

Setu an nevez-hañv é tonet ha labour a zo er jardrin. Voici venu le printemps et il y a du travail au jardin

Mael, an animatour, zo daet ar wezh-mañ evit diskouez penaos hadiñ ar greun. Lod ag ar greun zo bet hadet en douar doc’htu evel an irvin ruz. Lod arall zo bet hadet er podoù bihan evit o lakaat da greskiñ er c’hlas. Plantet eo bet an avaloù-douar ivez. Evel-just, abalamour ma oa ret serriñ ar skol eo bet ret deomp plantiñ ar pezh en doa kresket er podoù bihan abretoc’h ’el ar pezh a soñjemp ober mes mod-se ma ar vuhez ! Ra gresko ar plant memes tra !

Mael l’animateur, est venu cette fois pour nous montrer comment semer les graines. Certaines des graines ont été semées directement en terre comme les radis. D’autres ont été semées dans des petits ports pour grandir à l’abri en classe. Les pommes de terre sont aussi été plantées. Bien sûr, comme l’école devait fermer, nous avons du mettre en terre ce qui avait grandi dans les pots plus tôt que prévu mais ainsi va la vie ! Pourvu que cela pousse malgré tout !